Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Deniz Kültür Festivali

Türkiye'de normalleşme ihtiyacı sadece asker-sivil ilişkileri için gerekli değil. Birçok alanda normalleşmeye ihtiyacımız var.
Alın üç tarafı deniz olan bir ülke insanının denizlerle ilişkisini... Birey olarak denize sırtımızı döndüğümüz gibi, devlet olarak da denizlerden yeterince yararlanmıyoruz.
İşte bu anormal durumu normalleştirmek için üç yıldır Deniz Kültür Derneği çok anlamlı bir çabaya imza atıyor.
Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı'yla birlikte düzenlediği Uluslararası Deniz Kültürü Festivali'nin üçüncüsü 22-26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.
Festivalin organizatörü ve Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen şöyle diyor:
"Üç tarafı denizlerle çevrili Anadolu'nun deniz kültürünü dünyanın evrensel deniz kültürüyle buluşturma konusunda henüz ilk adımlarımızı atıyoruz. Türkiye'yi dünyalılaştırmak, dışa açmak demek, Türkiye'yi sevmek demektir. AB sularında yüzen ve AB limanına ulaşmak için çetin bir uğraş veren Türkiye'yi bir denizci ülke düzeyine yükseltmekte bu festival önemli bir rol oynayacak."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA