Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Muvazzaf siyasetçiler'

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu partisinden ihraç edildi. Gerekçe de referandumda "Hayır" diyen DP yönetiminin aksine Soylu ve arkadaşlarının "evet" kampanyası başlatması…
Bu tavrı Türkiye toplumu iyi biliyor.
Daha önce de CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem de aynı gerekçeyle partisinden ihraç edilmişti. "Hayır"da buluşan bir siyaset anlayışının "ihraç kardeşliği" hiç de şaşırtıcı değil.
Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, bu kardeşliğe de vurgu yaparak ihraç kararını sert bir dille eleştirdi:
"İhraç kararı hukuk dışı, vicdan dışıdır. Pusuya yatıp, yüzde 1'lerin altında oy almamızı bekleyenler, CHP'ye büyük bir onurla oy verdiklerini söyleyenler, içgüveylerini temsilci olarak CHP'ye gönderenler, Demokrat Parti'yi ve onun tabelasını acımazsızca pazarlamaya çalışıyorlar."
Mevcut parti yönetimini "muvazzaf siyasetçiler" olarak niteleyen Soylu'nun hedefinde 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel vardı. Demirel'i "Başörtülüler Arabistan'a gitsin" sözüyle hatırlatan Soylu şöyle diyordu:
"Bu anlayış bütün siyasi varlığı süresince milletimize verdiği sözlerin hilafına bir yöneliş sergilemiştir. 71 yılında muhtıraya direnilseydi, Türkiye 80 karanlığına götürülemeyecekti. Bu güne kadar savunduğumuz 80 ile ilgili bir özeleştiriyi yapmak da en temel sorumluluğumuzdur. Bu milletin fidan gibi gençlerinin ölümüne engel olamayan, darbeyi olgunlaştırmaya çalışanlar kadar, onu anlayamayan ve görüp ses çıkaramayan basiretsizler de sorumludur. Siyaset sadece Demokrat Parti döneminde planlanan yolları, barajları ve köprüleri yapmak değildir. 27 Mayıs'ta karşılaşılan cellâtlığa meydan okuyarak demokrasiyi yükseltecek tedbirler almak ve cesur olmaktır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA