Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sıra Demirel'de

Siyaset kulislerinde ne zaman Necmettin Erbakan'ın Saadet'e dönüşü konuşulsa hemen akla Demokrat Parti geliyor. Çünkü orada da bir "lider" arayışı var ve çok sayıda taliplisi olduğu da biliniyor.
Hüsamettin Cindoruk mu devam edecek, yoksa Ahmet Özal mı gelecek ya da Tansu Çiller mi geri dönecek, hatta cezaevinde olan Mehmet Haberal mı devreye girecek derken son günlerde gündeme Demirel adı düştü. "O da nereden çıktı" demeyin... DP'nin yeniden dizayn edilmesi fikrinin arkasında 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel olduğunu sağır sultan bile biliyor.
DP delegeleri haydi haydi biliyor.
İşte o delegelere Erbakan örneği ilham vermiş... Biri şöyle diyor: "Madem bu trend başladı biz de eski Cumhurbaşkanımıza bir sürpriz yapalım. Aralık kongresine yeni genel başkan adayı olarak Cumhurbaşkanımız Demirel'i önerelim..."
İşin doğrusu parti içi akrabalık ilişkileri de benziyor. Erbakan'ın oğlu, kızı ve damadı Saadet yönetiminde... Aynı şeyi DP Genel Başkanı olacak Demirel de yapabilir.
Yeğeni Yahya Demirel DP delegesi, damatları İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de CHP'den ayrıldı.
Kesici, MHP'ye mi gider bilinmez ama DP'ye dönme ihtimali daha yüksek.
Bu durumda siyasetin nasıl seyredeceğini düşünmek bile istemiyorum ama tabloya Deniz Baykal'ın da eklenme ihtimalini unutmamak gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA