Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Zamanaşımı, DİSK ve YARSAV

Yargıyla ilgili tartışmalarda davaların zaman aşımına uğraması önemli yer tutuyor. Çünkü Türkiye'nin yakın tarihinin önemli davaları birer ikişer zaman aşımına uğratılarak kapatılıyor.
Alın DİSK Başkanı Kemal Türkler davasını... İşçi sınıfının, sol ve sosyal demokratların önemsediği bu dava ne yazık ki geçen yılın son ayında zaman aşımına uğradı.
Peki, bu nasıl oldu?
Cevabını davanın avukatı Rasim Öz veriyor: "Hâkim Ali Asker Kazak zaman aşımını kafasına koymuştu, gerekçesini yarattı, davayı uzattı, gereken işlemleri yapmadı."
Bir süre önce de Türkler'in kızı Nilgün Soydan "Babamın katilini ben tanıyorum. Onu serbest bıraktılar" diye isyan ediyordu. 12 Eylül referandumunda DİSK gibi soldaki işçi kurumları "hayır" cephesinde yer aldı. Arkasından HSYK seçimleri geldi ve "sol" bu kez ağırlıkla YARSAV listelerini destekledi.
İşte o YARSAV listelerinden birinde HSYK adayı kimdi biliyor musunuz? Hâkim Ali Asker Kazak.
Acaba DİSK'in avukatları da o listeye oy verdi mi?
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin ne düşündüğünü merak ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA