Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'den 'yetmez ama evet'çilere mesaj

Önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uzun süredir merakla beklediğim bir açıklama yaptı: "Yeni CHP'de liberallere de yer var..."
Nerden nereye... Daha 12 Eylül referandum sürecinde "yetmez ama evet" diyen liberal ve demokratlara demediklerini bırakmayan, hakaret eden CHP'nin en tepesindeki isimden böyle bir açıklama gelmesi elbette önemli.
Belki de yeni siyasetin en önemli işaretiydi ama ne yazık ki biraz CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un darbelere davetiye çıkartan "Meğer ordu kâğıttan kaplanmış" açıklamasının gölgesinde kaldı.
Günahı Batum'a ait ama bu gölgelemede de bir ilginçlik vardı. Nedense hem darbelere davet çağrısı hem de bizzat genel başkanın liberal açılımı aynı güne denk düşmüştü. Dedik ya CHP'de derin bir değişim sancısı yaşanıyor ve anlaşılan bu sancı bir süre daha devam edecek.
Şimdi gelelim Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına...
Kılıçdaroğlu aynen şöyle diyordu:
"Liberallere şunu söylemek istiyorum: Bizi hep eleştirdiniz. Şimdi yeni CHP'ye biraz daha yakından bakın. Biz Türkiye'nin gerçek anlamda demokrasiye kavuşması için tüm engelleri kaldırmaya kararlıyız. Bu bağlamda liberallerin de desteğini bekliyor, istiyoruz..."
Gerçekten geç kalınmış ama gerekli bir açıklama... Ne zaman bir CHP'li ile karşılaşsak veya bir televizyon programında bir araya gelsek en sert tartışma "Yetmez ama evet" diyen liberal ve demokratlar üzerine olurdu. CHP'liler, liberal ve demokratlara, "Soros'un çocukları" yakıştırmasından AK Parti yandaşlığına kadar bir dizi suçlama yaptı.
Aslında liberallerin de soldan gelen demokratların da tek derdi Cumhuriyeti demokrasiyle buluşturmaktı. Bunu hangi parti yapsa fark etmezdi. CHP'yi sert eleştirmelerinin nedeni de CHP'nin demokrasiden uzaklaşmasıydı... Zaten eleştirilecek yanı olmasaydı "Yeni CHP"ye ihtiyaç duyulur muydu? Burada önemli olan CHP'nin yeni politikaları... CHP, Türkiye toplumunu ötekileştirmeden, demokrasi ve sivil siyaseti öne çıkartan "Yeni politikalar" ortaya koyarsa toplumun desteğini alacağı gibi, liberallere veya sol demokratlara özel davetiye çıkarmasına da gerek kalmaz.
Ama koyabilirse..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA