Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Tunceli 'sermayesi' de harekete geçti!

Tunceli ya da unutturulmaya çalışılan adıyla Dersim, hep dik duran insanı ve zapt edilmeyen coğrafyasıyla nev-i şahsına münhasır bir bölge. Radikal solculuğu, yüksek eğitimli halkı, hatta her daim seçilen Kamer Genç'i bilinir ama o bölgeden çıkan işadamlarının varlığı pek bilinmez.
Birkaç gün önce iş adamı Yılmaz Kaya, İstanbul Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde bir açılışa davet etti. Davetiyenin üzerinde ise aynen şöyle yazıyordu: "Tunceli Sanayici ve Girişimciler Derneği".
İlk aklımdan geçen cümle "Türkiye gerçekten değişiyor" oldu. Bugüne kadar solun ve Kürt hareketlerinin radikal-demokrat her kesiminin derneği veya örgütünü duymuştum ama işadamlarını hiç duymamıştım. Bu yüzden de devletle Dersimlilerin ilişkisi hep gerilimliydi. Basit bir yol meselesi bile toplumla devlet arasında konuşulamazdı.
Şimdi Dersimli işadamları kendilerini az da olsa dinlemeye başlayan bir devlet görünce örgütlenmişler. Yılmaz Kaya'nın başkanlığındaki derneğin açılışı bir hayli kalabalıktı. Eski Adalet Bakanı Mehmet Moğultay, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel, ünlü mimar Dara Kırmızıtoprak, işadamları Dilaver Eren, Kemal Aras, Yılmaz Koç, Ali Büyükdağ ve Mehmet Turan gibi isimler dikkat çekiyordu. Doğrusu Tuncelili işadamlarını bir arada görünce Türkiye'nin gerçekten köklü bir değişimin eşiğinde olduğuna bir kez daha inandım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA