Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ilgaz Dağı ve Özel Kuvvetler

Kastamonu'da yapılan silahlı saldırıyla ilgili yazılar üzerine çok sayıda mail aldım. Eleştiren de var, destekleyen de. Ama aralarından birini, hem bir düzeltme olduğu hem de "empati" kurmamızı önerdiği için mutlaka yazmalıyım. Maili Özel Kuvvetler'de görev yaptığını söyleyen A. Soner Koç göndermiş. Şöyle diyor:
"Çok zaman görüşlerinizi paylaşsam da bugünkü 'Siyasete Tuzak' yazınızla ilgili birkaç hususu eleştirmeden geçemeyeceğim. Gerek geçmişte ve gerekse günümüzde kendince durumdan vazife çıkaran mı dersiniz yoksa örgütlü hareket eden mi birçok odak olduğu aşikâr. Bu konuda sizinle her zaman hemfikirim. Ben de özel kuvvetlerde çok uzun yıllar görev yaptım ve emekli oldum. Bir kızım var ve emin olun bir baba olarak siz yazarların ifadeleri ve yazdıkları yüzünden sorduğu sorulara cevap verirken artık zorlanır oldum.
Ilgaz Dağı hiçbir zaman özel kuvvetlerin eğitim alanı olmamıştır. Özel kuvvetlerin eğitim alan ve sahaları hiçbir zaman yerleşim birimlerinin içinde ya da yakınında hele ki meskûn mahal ana yol vs. mevkilerde de olmamıştır. Bunun nedeni tüm eğitimlerin gerçek mermilerle yapılması ve sivillerin korunmasıdır.
Bizler başka millete ülkeye ait insanlar değiliz Mahmut Bey... Aynı sizin gibi bu topraklarda doğduk büyüdük yedik içtik. En az sizin kadar ülkemizi ve milletimizi seven insanlarız. Bu ülkeye doktor da, avukat da, gazeteci de lazım olduğu kadar asker de, polis de, amele de lazım. Ben ya da benim arkadaşlarım bu yolu seçenlerdeniz. Sizin gazeteciliği seçtiğiniz gibi. Eğitim alanı olduğu söyleniyor diyorsunuz. Bu araştırdığınız ve doğruladığınız bir ifade mi? Size inanın yakıştıramadım. Ben de sizin gibi rahatsızım olan bitenden. 'Ergenekon yok' demiyorum ama kurunun yanında yaşın da yakıldığını biliyorum. Tarafsızlığınıza inananlara gölge düşürmeyin ne olur. Ve biraz daha empati yapın. Bizler vatan haini değiliz. Asla olmadık."
Düşüncelerinize yürekten katılıyorum. O iddiayla ilgili hata payı bırakmama rağmen yeterli olmadığını da biliyorum. Samimi eleştirileriniz için teşekkürler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA