Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

"Barış için Ankara'dayız!"

Bir süre önce bağımsız milletvekilleri Aysel Tuğluk-Leyla Zana eksenli bir yazı yazmış ve Tuğluk'un daha sert bir siyaset dili kullandığını dile getirmiştim. Yazıdan hemen sonra Aysel Tuğluk aradı. Üzüldüğünü belirterek şunları söyledi:
"Bazen çok sert gelen, sinir uçlarına dokunan açıklamalarım oluyor ama şuna inanın ben barış dilini seven bir insanım. Herhalde kendimi doğru anlatamıyorum. Bu halk bizi barış için Ankara'ya gönderdi. Savaşın kime ne yararı var? Geçmişimizden ders çıkartamıyorsak yazıklar olsun bize. Şunu bilmenizi istiyorum, biz siyasi parti olarak, çevre olarak kendi içimizde çok tartışıyoruz. Doğruyu bulmaya çalışıyoruz. Ama siz de kabul edin ki içinden geldiğimiz derin sorunlar yaşayan bir toplum var ve onların özgürlük talepleri var. O talepler konusunda ısrarcıyız."
Tuğluk son günlerde getirdiği ilginç öneriyle de gündemde. Öcalan'a ev hapsi karşılığında silahlı PKK güçlerinin Kuzey Irak'a çekilmesi önerisini getirdi. Aslında sivil siyasetin öne çıkması için çok daha önce yapılması gereken buydu. Bir an düşünün MİT-PKK görüşmeleri bu noktaya gelseydi son 6 ayda onlarca genç insan ölür müydü?
Mümtaz'er Türköne'nin dediği gibi herkesin çözüme odaklanması lazım: "Hem Kürt sorununda hem de şiddet sorununda bakış açılarımızı ve ezberlediğimiz doğruları gözden geçirmemiz gerekiyor. Büyük ve iddialı bir devlete, sağduyulu ve feraset sahibi bir topluma yakışan, çözüme odaklanmaktır. Önümüzde canımızı yakan, takatimizi kesen bir sorun var."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA