Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Akıl tutulması yaşayanlar

Van'ın Erciş ilçesindeki deprem, siyaseten kritik bir süreçte yaşandı. Bu nedenle sosyal medyada bir tarafta canhıraş yardım çabası varken, diğer taraftan akıl tutulması yaşayanların söyledikleri vicdanları sızlattı.
Facebook'ta, Twitter'da onlara inat milyonların yardım için nasıl çırpındığı gözlerden kaçmıyor. Türkiye'yi, kin ve nefret kusan o azınlıklar değil; kucak açan, sevgi üreten milyonlar temsil ediyor. Yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin adeta anında harekete geçmesi de bunu gösteriyor.
Depremden sadece birkaç saat sonra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün "Van'a yardım kampanyası" başlatması mesajla cep telefonuma düştüğünde hiç şaşırmadım. Aynı şekilde CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın da, AK Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun da tek amacı vardı; Van'da yaşanan acıları biraz olsun hafifletmek. Eminim Türkiye'nin dört bir yanında, Bodrum'dan Samsun'a, Kayseri'den Diyarbakır'a her şehrimizde aynı yürek çarpıntısı yaşandı.
Ben bu çabayla, içlerindeki ırkçılığı açığa vuran ve akıl tutulması yaşayanları utandıracağımızdan eminim. Keşke devletin yapacaklarından da bu kadar emin olsaydım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA