Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Ecevit ve Demirel'in yapmadığı yapılmalı'

CHP yönetimi "savunma"dan çıkıp siyaset üretemediği için hâlâ umut vermiyor.Bu yüzden "tarihle yüzleşme" konusunda da sınıfta kalıyor. Peki, ne yapmalı?
Bu soruyu iki deneyimli CHP'liye sordum. Halen CHP ile ilişkisi süren Ali Topuz tarihle yüzleşmek gerektiğini belirterek şöyle diyor:
"Şu an iktidarın izlediği yol yanlış... AK Parti ve CHP bir araya gelip Ecevit ve Demirel'in yapamadığını yaparak o sayfaları açabilir."
Topuz, CHP'nin yapması gerekenler için de şunları öneriyor:" Genel başkanımız her şeyi doğru mu y apıyor? Hayır. En önemli eksiği yenileşme iddiasıyla ortaya çıkmadan önce parti içinde bunları tartışmalı. Bugün ne MYK'da ne Parti Meclisi'nde kimse bir şey tartışamıyor. O yüzden de doğru politikalar yok." CHP'yi son yıllarda biraz uzaktan izleyen deneyimli siyasetçi Eşref Erdem ise tarihimizle yüzleşme arzusunun yeni olmadığını belirterek şöyle diyor: "CHP bu işe önceden hazırlanmalıydı. 'Maalesef tarihimizde bunlar var' deme cesaretini gösteremedi. Yıllardır Ermeni soykırımı yok demek gibi Dersim'de de bir şey yok demenin anlamı yok... Böyle yaparsa, dar alanda siyaset yapmaktan, kafasını kuma gömmekten kurtulamaz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA