Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kılıçdaroğlu da 'şanslı' siyasetçi

Birçok önemli olayın bir arada yaşandığı bir haftadayız. Peki, bu süreçte ana muhalefet partisi neyle uğraşıyor?
Allah'tan yargı imdada yetişti de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "fezleke" üzerinden meydan okumaya başladı.
Bir siyasi aktöre soruşturma açılmasını doğru bulmasam da bu soruşturmanın Kılıçdaroğlu'na hareket kabiliyeti sağladığı açık. Bu yüzden de mutlu görünüyor.
Aslında Kılıçdaroğlu da siyaseten şanslı biri. Özellikle de parti içi ilişkilerde ne zaman sıkışsa imdadına ya yargı ya da askerlerin istifası yetişiyor.Hatırlayın... Önder Sav'ı Yargıtay Başsavcılığı'nın uyarısının yarattığı fırsatla devirmişti. Daha sonra parti içi muhalefetin kurultay istemi gündeme gelmiş o zaman da komutanların istifasıyla rahatlamıştı. Şimdi ise Baykal ve Sav yeniden harekete geçmiş ve partiyi tüzük kurultayına zorlamaya başlamıştı. Gerçi Baykal ve Sav "eşbaşkanlık" kavgası nedeniyle anlaşamadı ama anlaşsalar da "fezleke" hazırlanan bir Kılıçdaroğlu ile baş etmeleri mümkün görünmüyor. Yaralı demokrasimizin yarım da olsa siyaset üreten CHP'ye ihtiyacı var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA