Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bürokrat milletvekillerinin cinliği

Ankara'da sivil siyasetin etkisi giderek artsa da Ankara hâlâ bürokrasinin kalesi... Siyaset ne kadar dirense de eninde sonunda bürokrasiye teslim oluyor. Bu gerçeği genel siyasette defalarca gördük.
Bürokrasi veya bürokrat kökenli siyasetçiler eninde sonunda istediklerini yaptırmanın bir yolunu buluyor. Bakın son günlerde kamuoyunda en çok tartışılan konu milletvekili maaş zammıydı. Cumhurbaşkanına gönderilen ilk yasa geri geldi ama Meclis'te biraz değişiklikle yeniden gönderildi ve onaylandı.
Siyaseten Ankaralılaşmanın çok tartışıldığı bu günlerde geri gönderilen o yasaya bürokrat kökenli milletvekilleri sessiz sedasız öyle bir madde eklediler ki şaşırmamak mümkün değil.
Sanıyorum Resmi Gazete'de yayımlanarak da yürürlüğe girdi. Peki, ne yapmıştı bürokrat kökenli milletvekilleri?
Zam yasasının içine tutup bürokrasiden gelen milletvekillerinin emekli maaşı alması için "iki yıl beklemelerine gerek yoktur" maddesi koydular.
Yani bürokrat kökenli milletvekilleri daha milletvekili oldukları andan itibaren 6 bin lira gibi emekli maaşını da hemen alacaklar.
Bravo bürokrat kökenli milletvekillerine... Kendilerine gelince cinlik yapıp çözüm üretiyorlar ama o akıllarını ne yazık ki siyasi sorunların çözümü için kullanmıyorlar.
Ankaralılaşmak böyle bir şey belki de...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA