Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Gürsel Tekin'in hedefi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı, çifte kurultayın gölgesinde kalsa da parti içinde tartışılıyor. CHP'lilerden gelen mailler bunu gösteriyor.
Bu konuda Tekin'i tebrik edenler de var, kızanlar da. Ama bazıları daha iki yıl varken, ortaya atılan bu adaylığı "ince siyaset" atağı olarak niteliyor.
Onlara göre Tekin'in asıl amacı Mustafa Sarıgül'ün önünü kesmek... Öyle mi değil mi bilemeyiz ama bir okuyucunun şu yorumu hiç yabana atılacak gibi değil:
"Biz Gürsel Tekin'i Ankara'ya İstanbul'a geri dönsün diye göndermedik ki... Normalde bir ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı ya başbakan yardımcısı olmak ister ya da daha iddialıysa başbakan. Tekin ne yapıyor? Başbakan Erdoğan başkanlık sistemini hayal ederken, o İstanbul iktidarıyla yetiniyor. Olacak şey değil."
Sahi bütün genel başkan yardımcıları hadi İstanbul riskli de "garanti" ilçelerden belediye başkan adayı olmaya kalkarsa ne olur?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA