Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'li başkan, neden Başbakan'a teşekkür etti?

İstanbul'un 12 ilçesinde yerel yönetimler CHP'lilerin elinde... Bunlardan biri de "Geleceğin İstanbul'u"nda ciddi önemi olacak Ataşehir.
Ataşehir, üç yıl önce 29 Mart 2009 seçimlerinde ilk kez belediye oldu.
Önceki gün Ataşehir'in genç belediye başkanı Battal İlgezdi'nin düzenlediği basın toplantısına katıldım.
Dışarıdan bakınca güllük gülistanlık görünen belediyelerde meğer ne akla hayale gelmeyen sıkıntılar yaşanmış... İstanbul gibi bir mega kentte belediye yapılıyorsunuz ama belediye binanız yok. Cenazelerinizi kaldıracak elemanınız yok ve vergi toplayacak biriminiz yok.
Başkan İlgezdi, bu koşullarda belediyeciliğe başlamış ve üç yılda inanılması güç işleri başarmış... Yol, su, tapu gibi meselelerde önemli adımlar atmış ama benim dikkatimi daha çok sosyal hizmetler ve parklar çekti...
Birkaçını sıralamakta yarar var:
Binlerce insana hizmet veren Türkan Saylan Tıp Merkezi, Bahriye Üçok Onkoloji Hastaları Konukevi, Türkiye'de ilk ruhsatlı Kadın Sığınma Evi, Fidan Kalpler Çocuk Yuvası, Kız Öğrenci Yurdu ve Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM) ve 6 adet ATAEVİ...
Yeşili olmayan Ataşehir'e aralarında Deniz Gezmiş ve Nazım Hikmet Parkı'nın da olduğu, 21 yeni park kazandırılmış...
Ve Ataşehir yakında akıllı binasına da kavuşuyor.
Bu arada sosyal demokrat belediye başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir'i finans merkezi seçtikleri için Başbakan Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a da teşekkür ediyor.
Bu da doğrusu ilgimi çekiyor çünkü biz de pek görülmez böyle siyasi incelik.
Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da sitem ediyor. Çünkü İstanbul'da 9 yeni ilçenin planları yapılırken Ataşehir'in hâlâ planları yok.
Planı olmayan bir ilçe mi İstanbul'u, dünyanın finans merkezleri olan New York, Berlin, Tokyo gibi şehirler kategorisine çıkartacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA