Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Hasankeyf'i kurtarmak mümkün mü?

Ressam Ahmet Güneştekin'le Batman'a gitmişken Hasankeyf'e gitmemek olmazdı. İnsanlığın ortak mirası güzelim Hasankeyf yakında sular altında kalacak. "İnsanlığın ortak mirası" sözleri öylesine söylenmiş değil. Hasankeyf gerçekten bölgede yaşayan halkların, dinlerin, hatta bölgeden gelip geçen onlarca kavmin izini taşıyor.
Her görenin büyülendiği bir yer Hasankeyf... Binlerce yıl önce insanlığın nasıl yaşadığının izlerini sürerken, aşağıda Dicle üzerinde JetSky yapan insanları izlemek, binlerce yıllık Kelek yarışmasına tanıklık etmek insanın içini ısıtıyor.
Akın akın, Adana'dan Mersin'den Ankara'dan Diyarbakır'dan insanlar geliyor. Elimizden kayıp gidecek korkusuyla son bir kez görmek için çırpınıyor insanlar.
Suyun stratejik kullanımı ve ülkenin enerji ihtiyacıyla tarihsel miras arasında derin bir paradoks yaşanıyor.
Ve herkesin cevabını aradığı soru aynı: Bu paradoksu yaşamak zorunda mıyız, yeni enerji kaynakları gelişiyor, bir çaresi yok mu?
Batmanlı Emin Bulut'un önerisi:
"Başbakanımız gelip görse eminim çaresini bulur."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA