Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sarıgül: Başkanlık sisteminden korkmuyorum

Siyasetin 2014 senaryolarının konuşulduğu bugünlerde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le bir Boğaz gezisinde buluşuyoruz.
Kuzey Kıbrıs'tan 25, Trakya'dan da 3 CHP'li belediye başkanını ağırlayan Sarıgül, gezi boyunca yerel yönetimde başarıyı nasıl yakaladığını anlatıyor. Konukları arasında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kızı Resmiye Canaltay Eroğlu ve eski AB Parlamenteri Ozan Ceyhun da var.
Sarıgül sık sık sandıktan çıkmanın önemine vurgu yapıyor ve şöyle diyor:
"Benim en mutlu olduğum an ne biliyor musunuz? Sandıktan başarıyla çıkmak... Önüme milyon dolarları dökseler öyle mutlu olmam. 1994 yılında belediye başkanlığına aday olduğumda 160 oyla kaybettim. İnsanın az oyla kaybetmesi çok acı bir olay ama demokrasinin güzelliği de burada..."
Sarıgül'ün tespitine yanı başında oturan Saniye Eroğlu'nun müdahalesi herkese "Aaa..." dedirtiyor:
"Siz 160 oyla kaybettiniz ama ben milletvekilliğini iki oyla kaybettim. Babam ve eşim yurt dışında olmasaydı kazanırdım."
Sandığın en sürprizini ise Kuzey Kıbrıslı bir belediye başkanı anlattı:
"Ben de başkanlığı 1 oyla kazandım..."
Sözü, sandık sürprizlerinden başkanlık sistemine getiriyor ve Sarıgül'e soruyorum; "CHP ve çevresi başkanlık sistemine karşı çıkıyor ve seçilemeyecekleri korkusu yaşanıyor. Siz korkuyor musunuz?"
Cevabı kısa oluyor:
"Hayır korkmuyorum. Halkla bütünleşen insanlar sandıktan korkmaz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA