Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de çarşafa dolananlar

CHP, İstanbul il kongresiyle bir sendromunu da atlattı. Çarşaf liste sendromu... CHP'de muhalefet olanların ısrarla isteyip, iktidarda olanların korkulu rüyası "çarşaf liste" nihayet uygulandı.
Uygulandı ama ilginçtir bu kez çok isteyenler "çarşaf"a dolandı. Çünkü parti içi demokrasi tüm kurallarıyla mahallelerde, ilçelerde uygulanmayınca sadece ilde "çarşaf liste" yetmedi.
Bu nedenle kongre günü çarşaf liste olursa Oğuz Salıcı bile seçilemez diyenlerin çoğu kurultay delegesi bile olmadı.
Bu seçimde ilginç başka şeyler de oldu. Mevcut İl Başkanı Salıcı 282, Ali Özcan 158 oy alırken 184 oy geçersiz sayıldı.
Böylece ilk kez geçersiz oy sayısı muhalif aday Ali Özcan'ın oylarını geçti. Ama en ilginci CHP İstanbul milletvekillerinin durumuydu. Onlarla 9 disiplin kurulu üyesi aynı sandıkta oy kullandı. O sandıktan bile 6 geçersiz oy çıktı.
Kurultay delegeliğinde kadın kotasının unutulması da ayrı skandal... Bu skandalı Ali Özcan'ın listesinde yer alan 14 kadının seçilmesi unutturabilirdi ama onlar da birbirlerini kesince hiçbiri listeye giremedi.
Kongrede 170 kurultay delegesi seçildi. En yüksek oyu (344) İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grup sözcüsü Özgen Nama aldı. Onu Oğuz Kaan Salıcı, Cem Kara ve Battal İlgezdi izledi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA