Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Türk-ABD ilişkilerinde gençler dönemi

Türkiye-ABD ilişkilerini ticaretten çok siyaset belirliyordu; artık devreye ticaret de giriyor. Bunu da ilk planda sivil toplum örgütleri yapıyor. Yakından izlediğim Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/ Amcham) ne zaman aktif rol alacağını merak ediyordum.
Önceki gün derneğin genel kurulu yapıldı.
TABA tabanı "değişimden" yana oy kullandı ve hem başkanı hem de yönetim kurulunu gençleştirdi. Sanıyorum artık ABD kamuoyuna yönelik daha etkili çalışmalar göreceğiz.
Genç yaşta ABD'de sanayi yatırımı yapan Ekim Alptekin artık TABA'nın başkanı. Hedefini çok net anlatıyor: "Türk-ABD ticari ilişkileri çeşitlenecek. Her alanda ekonomik bir dinamizm sürecine girecek."
Türkiye'nin köklü bir zihniyet değişimine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Alptekin'in şöyle bir önerisi var: "Artık teknoloji üretmeliyiz. Bunun için de TÜBİTAK'ın TOKİ gibi çalışması gerekiyor."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA