Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Topbaş'ın başkanlık sistemi özlemi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, son dönemde medyayla ilişkilerinde yeni bir yöntem izliyor. Arada bir gazete ve TV yayın yönetmenleri ve yazarlarla bir araya gelip sohbet ediyor. Üstelik de yazma beklentisi olmadan...
Dünya Belediyeler Birliği Başkanı da olan Topbaş, İstanbul'da yaptıkları nedeniyle eskisiyle kıyaslanmayacak bir özgüven ve rahatlıkla çıkıyor artık medyanın karşısına... Önceki akşam Yıldız Parkı'ndaki Malta Köşkü'ndeydik. En son Üsküdar-Çekmeköy arasındaki Metro hattının temelini atan Topbaş'ın yüzü gülüyordu. Özellikle ulaşımda yapılanları anlatırken heyecanlıydı: "Ulaşımda devrim yapıyoruz. İstanbul'u demir ağlarla örüyoruz. Yakında ulaşım çok kolaylaşacak."
Hâlâ deprem ve trafikle ilgili sıkıntılar olmasına rağmen Topbaş, İstanbul'un bir dünya şehri olmaya doğru hızla ilerlediğini BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un İstanbul ziyaretiyle açıklıyor: "Gezi dünya basınında yankılandı ama basın oralı olmadı. Herhalde İstanbul için artık bunlar normal geliyor."
Nazlı Ilıcak
, Zafer Mutlu, Enis Berberoğlu, Eyüp Can, Mehmet Kamış, İsmail Küçükkaya ve başkanın basın danışmanı Faruk Yanardağ'la birlikte iki saatlik sohbette başkanlık sisteminden özel yetkili mahkemelere kadar birçok konuyu konuştuk. Büyük bir metropolün "güçlü" başkanı olarak son günlerde çok tartışılan "başkanlık sistemi" konusunda ne düşündüğünü sorduk.
İşte cevabı: "İcra açısından kesintiye uğramayan iktidarlara ihtiyaç var. Başkanlık sistemi, güçlü başkan ve sıkı denetim yapan Meclis'le bunu daha sorunsuz sağlıyor. Önyargısız bunu tartışmamız gerekiyor."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA