Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Tetikçiyi 20 yıl saklayan devlet?

Sabah gazetesinin dünkü manşeti "Eski Türkiye"nin nasıl bir ülke olduğunun fotoğrafını çok net ortaya koyuyor.
Nerden nereye geldiğimizi gösterdiği gibi hâlâ o eski Türkiye kalıntılarının devam ettiğini de gösteriyor. Düşünsenize bu toprakların en önemli yazarlarından Musa Anter öldürülüyor, Orhan Miroğlu da öldü diye bırakılıyor.
Tam 20 yıl o cinayetin dosyasının kapağını kimse açmıyor. Sabah gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, bana göre son yılların en iyi gazetecilik örneğini vererek iz sürüyor ve elini kolunu sallayarak yaşayan bir tetikçiyi ortaya çıkarıyor.
Sabah'ı da Özel İstihbarat Ekibini de kutluyorum. Haberi okur okumaz sevgili Orhan Miroğlu'nu aradım.
Çok acılar yaşamış, siyaseten bedel ödemiş bir yazar ve duyarlı bir demokrat olarak belki de hayatının en mutlu anını yaşıyordu.
Mutluluğu sesinin tonuna yansımıştı.
"Bu olayın başından beri içindeyim. Abdurrahman Şimşek ve Sabah gazetesi tarihi bir olaya imza attılar, tebrik ediyorum. Bu bir Türkiye fotoğrafı... Bu olay, 30 yıldır bir savaşın nasıl mümkün olabildiğini gösteriyor. Bir ayağı PKK'de bir ayağı devletin içinde bir aile. Bölgeye gelen askeri yetkililerin de ilk görüştüğü isimlerden biri..."
Haberi herkesin okuması gerekiyor. Musa Anter'i öldüren, Orhan Miroğlu'nu da öldü diye bırakıp kayıplara karışan tetikçi nihayet tespit edildi.
Normal bir devlet ne yapar? O cinayeti işleyen katilin peşine düşer.
Ama eski Türkiye bırakın peşine düşmeyi adamı onurlandırıyor. Yeşil kartlı ama altında milyarlık arabasıyla geziyor. Cinayetin dosyasını da "özel yetkili savcılar" yürütüyor.
Peki, o dosyalarda ne var? Miroğlu şöyle diyor:
"Tetikçinin adını Abdulkadir Aygen açıkladı. O tarihten sonra ben bir imza kampanyası açtım. Tam üç kez suç duyurusunda bulundum. Dosyalarda benim üç suç duyurum dışında bir şey yok... Bu hâlâ Susurluk mantığının yaşadığını gösteriyor."
Çok hazin bir durum... Devletin yapması gerekeni bir gazeteci yaparak kendi vatandaşlarını öldüren eski devletin tetikçilerini açığa çıkartıyor ve nasıl korunduğunu gözler önüne seriyor.
Musa Anter cinayetinin aydınlatılması Fırat'ın öte yakası için bir dönüm noktası olabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA