Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Gerçek 'Derin Devlet'i araştırabilecek miyiz?

Biraz geç de olsa siyaset bu yola girmiş görünüyor.
Çünkü Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun eksiklikleri olsa da hazırladığı rapor ve yapılmasını istediği 20 maddelik öneri gerçek anlamda siyasetin önüne bunu yapacak bir yol haritası koyuyor.
O önerilerin birinci sırasında "Yeni Anayasa" yer alırken, ikinci sırasında aslında Türkiye'nin önünü tıkayan tüm sorunların çözülmesini sağlayacak önemli bir öneri yer alıyor: "Gerçekleri Araştırma Komisyonu."
Türkiye'nin yeni anayasa kadar buna ihtiyacı var. Karanlık tarihimiz didik didik edilmedikçe gerçek hukukla buluşmamız mümkün değil. Onun için komisyonun şu önerisini Meclis'in bir an önce hayata geçirmesi gerekiyor:
"Kamuoyunda hukuk dışı faaliyetlerde bulunduklarına dair çok güçlü iddialar bulunan ve Özel Harp Dairesi, Gladio, Kontrgerilla, JİTEM adıyla bilinen oluşumlar bulunmaktadır. Kuruluşunda Seferberlik Tetkik Kurulu, sonra Özel Harp Dairesi ve ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı ismini alan, doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı birim hakkında, iddia edilen hukuk dışı faaliyetlerin incelenmesi ve buraya ait olduğu iddia edilen kozmik oda/odaların ve buradaki belgelerin araştırılması hususunda; ayrı ayrı araştırma komisyonu kurulması TBMM'ye önerilmiştir."
Bu başarılırsa her kesimin günahı ortaya çıkacak ama ülke de başına musallat olan yüz elli yıllık bir beladan kurtulmuş olacak...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA