Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'li vekillerin İsviçre çıkarması

CHP'de İstanbul Büyükşehir'e kimin başkan adayı olacağı yarışı sürüyor ama siyaset kulislerinde onun kadar ilgi çeken bir başka şey daha var: İstanbul ve Ankara'nın garanti ilçelerine kimlerin aday olacağı...
Ankara'nın Çankaya ilçesi de bunlardan biri. CHP içinde oraya göz dikenlerin sayısı hayli fazla. Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat da Çankaya'yı isteyenlerden. Özpolat eski sosyalistlerden ve Yurt gazetesinin de sahibi.
Aynı zamanda eski bir Çankaya Belediyesi çalışanı da olan Özpolat'ın, Çankaya Belediye Başkanı olmak için uzun zamandır kulis yaptığı ve çalıştığı biliniyor. Şu sıralarda ise siyaset kulislerinde Özpolat'ın İsviçre'ye eski CHP milletvekilleri Sırrı Özbek ve yakını Mehmet Ali Özpolat'la birlikte gittiği konuşuluyor.
Çankaya kulisi için oralara kadar gidilir mi bilemem ama CHP'li milletvekilleri ve yöneticilerinin illere ve garanti ilçelere göz dikmesi hayra alamet değil. Baksanıza Gürsel Tekin'in Kadıköy'ü, Erdoğan Toprak'ın Bakırköy'ü, eski milletvekili Çetin Soysal'ın Beşiktaş'ı istediğini Mısır'daki sağır sultan bile duydu.
Akif Hamzaçebi, Umut Oran ve son olarak da Muharrem İnce de İstanbul'u istiyor. İzmir, Muğla, Antalya, Eskişehir ve diğerlerini de katarsak CHP'de yönetici kalmayacak.
Kim bilir, daha kimler çıkacak. Kulislerin dili olsa da anlatsa.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA