Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

28 Şubat'ın WONDER'i

Viyana artık "kapısına dayanılan kent"ten çok 28 Şubat sürecindeki rolüyle hatırlanıyor. O günlerde postmodern darbecilerin mağdur ettiği imam hatipli ve başörtülü öğrencilerin sığınağı olmuştu Viyana.
Türkiye'de okuma olanağı elinden alınan öğrencilerin soluğu Viyana'da alması kolay olmamıştı. Ortada hiçbir tecrübe ve organizasyon yoktu. WONDER 2000 yılında 12 öğrenciyle kuruldu. Viyanalıların İngilizce Wonderful'u (harika) çağrıştırdığı için "harika" kurum dedikleri WONDER, aslında İmam Hatip Mezunları Derneği, Önder'in bir devamı.
Zaten kurucuları da onlar... O gün bir ihtiyacı karşılayan WONDER, bugün ise güçlü bir eğitim ve kültür kurumu.
Başbakan Erdoğan'ın katılacağı öğle yemeğinden önce bu kurumu geziyorum. İçinde sinema, konferans salonu, Avrupa'nın en büyük Türkçe kütüphanesi olan kurum 1200 öğrenciye hizmet veriyor. İki yurdu var.
WONDER Başkanı Yusuf Kara gelinen noktayı şöyle anlatıyor:
"Mağduriyet üzerinden başlayan ama bugün başarıya dönüşen bir hikâyemiz var. Artık sadece okuma fırsatı için değil, dünyanın en iyi üniversitelerinde daha iyi eğitim almak çaba harcıyoruz. Gönüllü bir kuruluşuz. Türkiye'deki öğrencileri dünya üniversiteleriyle buluştururken, Avrupa'daki vatandaşlarımızı da Türkiye'yle buluşturuyoruz. Ayrıca farklı Müslüman ülke gençlerinin de buluştuğu bir mekân. Bu açıdan Avrupa'da önemli bir eksikliği giderdik."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA