Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Şerafettin Elçi'nin son vasiyeti

Kürt sivil siyasi hareketinin önemli isimlerinden biriydi rahmetli Şerafettin Elçi. Her ölüm gibi onun ölümü de erken oldu ve çok istediği çözüm sürecinin başlamasını göremedi.
Ama şiddetin devreden çıkması ve Kürt meselesinin demokrasi içinde çözümüne ilişkin umudunu hiç yitirmedi.
Ömrünün son günlerinde bile herkese bu umudu taşıdığını söyledi.
Bir süre önce AK Parti'nin Muş Milletvekili Faruk Işık ve Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'la sohbet ederken söz dönüp dolaşıp Kürt siyasi aktörlerinin Başbakan Erdoğan'a nasıl baktıklarına geldi. Bu konuda ilk akla gelen Leyla Zana'ydı.
Zana, geçen yılın en gergin anlarında ortaya çıkmış ve Başbakan Erdoğan için şunları söylemişti:
"Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim. Yitirmek de istemiyorum"
Ardından Sırrı Sakık konuştu; "Akan kanı durdurabilirseniz 'Aziz' olursunuz" dedi..
Benzer bir yaklaşımı rahmetli Şerafettin Elçi de göstermiş, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na "Kürt sorununun çözümünde umudum Sayın Başbakan" demişti.
Ancak onun Başbakanla ilgili kamuoyuna yansımayan bir vasiyeti daha var. Hastanede yatarken, ziyaretine gelen iki AK Parti milletvekili Faruk Işık ve Orhan Atalay'a söyledikleri... Oğlu Heja Elçi'nin de tanık olduğu o vasiyeti Faruk Işık şöyle anlatıyor:
"Ben rahmetliyi hastanede sık sık ziyaret ettim. En son ölümünden kısa bir süre önce Orhan Atalay'la birlikte gitmiştik. O konuşmada önemli şeyler söyledi."
Işık, o önemli şeyleri "Elçi'nin son siyasi vasiyeti" olarak niteliyor ve şu sözlerini aktarıyor:
"Meselenin çözümü konusunda Başbakan Erdoğan'a inanıyor ve samimi buluyorum. Onun dışında bir alternatif de yok. Bunu neden söylüyorum biliyor musunuz? Bir kere Başbakan cesur ve geleceği gören bir insandır. Ayrıca imanlıdır ve Allah korkusu var. Allah'tan korkan insanlar mazlumların halinden anlar. Kürtler de bu memleketin mazlumlarıdır. Allah ona uzun ömürler versin. Ne kadar ömrüm var bilmiyorum ama Allah'tan tek dileğim var, kalan ömrümü onun ömrüne katsın. Siz de gidin bu sorunu onun çözebileceğini tüm halkımıza anlatın..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA