Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bakan Bayraktar'dan çözüm talebi

Türkiye değişiyor ve gelişiyor ama sorunlar da bitmek bilmiyor. Aslında topyekûn bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç var.
Her gün haksız uygulamalarla mağdur olan onlarca insandan mail alıyorum. İlk defa adını duyduğum Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri Büroları da bunlardan biri. Yasayla kurulmuş 259 büro ve 3 bin çalışandan söz ediliyor. Ama garip bir olay hepsini mağdur etmiş durumda.
Fıkra gibi neredeyse. Bu insanlar için 4 yıl önce bir sınav açılıyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü kılavuzunda "4 yanlış bir doğruyu götürür" yazıyor. Ancak sınavı yapacak Anadolu Üniversitesi, "Yanlışlar doğruyu götürmez" diyor. Ve sınav da buna göre yapılıyor. Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Sınavı kazanmayan bir mühendis dava açıyor. Yargı da işin kolayına kaçıp sınavı iptal ediyor. Danıştay da onay veriyor. Şimdi kimse işin içinden çıkamıyor.
İnanılacak gibi değil. Bakalım Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar söz verdiği gibi bu garip sorunu çözecek mi? Merakla bekliyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA