Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Milletvekilleri Güney Afrika'da

Türkiye, ilk kez sivillerce yürütülen bir "çözüm süreci"nin somut sonuçlarını yaşıyor. Silahlar susmuş, silahlı güçler de çekilme aşamasında. Belki bir süre sonra silahlar tam olarak devreden çıkacak. Ama yaşadığımız sorunlar sadece bunlar değil, çatışmacı sürecin getirdiği birikmiş onlarca sorun var. Bazıları silahı devreden çıkarmaktan bile daha zor.
Türkiye önümüzdeki süreçte bu sorunları aşmaya çalışacak. Bunun için de dünyada yaşanmış deneyimlerden ders çıkarmak gerekiyor. Bir süredir Meclis'ten bir heyet Güney Afrika'da incelemeler yapıyor. AK Parti'den Burhan Kayatürk, Nursuna Memecan, Mehmet Tekelioğlu, CHP'den Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök, BDP'den Nazmi Gür, Ayla Akat Ata ve Ertuğrul Kürkçü.
Umarım izlenimlerini bir rapor halinde Meclis'e sunarlar. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'e ilk izlenimini sordum:
"Gördüğümüz en önemli şey sabırla bu işi sonuca ulaştırmaları. İfade ve düşünce özgürlüğü konusunda hiçbir sorun yok. Ama başka ciddi problemler var. Bunlarla hâlâ uğraşıyorlar. Bizim için verimli bir gezi oldu."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA