Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'nin belediyeler fuarı

Sosyal Demokrat Belediyeler fuarında CHP'li belediyeler neler yaptıklarını, teknolojiyi nasıl hayata geçirdiklerini sergiliyor.
Bu sosyal demokrat belediyecilik açısından bir ilk... Biraz geç de olsa -çünkü Refah Partisi bunu daha 1993 yılında yapmıştı- CHP'nin yerel yönetimlerde "hizmet" yarışına girmesi önemli bir adım.
CHP bir yandan belediyelerdeki hizmetlerini halkla paylaşırken, bir yandan da kendi aralarında yeni bir diyalog geliştiriyor.
Fuarın organizasyonu bu açıdan hem öğretici hem etkileyici... Sosyal Demokrat Belediyecilik derken akla gelen Eskişehir Belediyesi'nden İzmir, Mersin, Antalya ve ilçe belediyelerine kadar çok sayıda belediye standını gezdim.
İlk durağım Beşiktaş Belediyesi'ydi... Oturduğum semtin Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın neler yaptığını izliyordum ama bu kadar ayrıntıyı bilmiyordum.
Deprem hazırlığından, çocuk bilim merkezine, "Sosyal Alarm"la yaşlı insanlara verilen destekten, e-belediyeciliğe onlarca "hizmet" veriliyordu. Bunu sadece Beşiktaş değil, Mersin'den Karşıyaka'ya, Sarıyer'den Ataşehir'e bütün belediyeler yapıyor. Ortak nokta vatandaşa "hizmet"... Bunda AK Parti'nin belediyelerdeki başarıdan doğmasının büyük etkisi var. Türkiye'nin bu noktaya gelmesi, siyasetin hizmet eksenli yapılması yeni demokrasinin daha kalıcı olacağına ve yerelden yükseleceğine işaret.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA