Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kentsel dönüşümün ilk konutları

Siyasi parti ayrımı yapmadan söylüyorum, son yıllarda yerel yönetimlerde önemli işler yapılıyor ve şehirlerimiz yeni baştan kuruluyor.
Bir kere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belediyelerle birlikte başlattığı "Kentsel Dönüşüm" projeleri müthiş bir hızla devam ediyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın şu sözleri umut verici:
"Kentsel dönüşüm projelerinin devreye girmesinden sonra 25 bini aşkın vatandaş bakanlığa başvurarak 'gelin evimi yıkın' diyor."
Benzer bir ilgiyi yakından izlediğim İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da söylüyor.
"Biz kentsel dönüşümde çok ciddi mesafe aldık. Bunun nedeni vatandaşın ilgisi. 400 dönümde 10 bini aşkın konut üreteceğiz. Bu yıl 282 konutu teslim ettik."
Başkan Göksu'ya Gezi Parkı'yla gündeme gelen şehirle ilgili kararlara halkın katılıp katılmadığını soruyorum.
Göksu, biraz da sitem ederek şöyle diyor:
"Her projeyi değil ama bazı kritik projelerde halka hep sorduk. Bütün projelerde yönetimi değil yönetişimi önceliyoruz. Kentsel dönüşüm bunun en güzel örneği. Dönüşümün yapıldığı yerlerde girmediğim ev, dolaşmadığım sokak ve konuşmadığım insan kalmadı. Böyle olduğu için başarılıyız."
Başkan Göksu, sözü yeşil alana getiriyor ve 1 metrekare hazine arazisinin olmadığı Esenler'de gelinen noktayı söylüyor:
"Üç yılda kamulaştırmaya merkezi hükümet ve büyükşehirle birlikte nakit 222 trilyon TL ödedik. Hepsi yeşil alan için. Kişi başına yeşil alanı üçe katladık. Ayrıca Esenler'de boş bulduğumuz her yere özel arsalar dahil ağaç dikiyoruz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA