Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP İstanbul'da Sarıgül'e mahkum

Gezi olaylarıyla devreye giren güç odaklarının hedefe Başbakan Erdoğan'ı koyması hiç tesadüf değil. Zaten aylardır İstanbul kulislerinde altyapısı oluşturulan bir çalışma var.
"İstanbul seçimlerini AK Parti'ye kaybettirirsek cumhurbaşkanlığı seçimlerini de riske sokarız."
Gezi olaylarının büyütülmesinde bu hesabın etkisi tartışılmaz. Tam da bu nedenle İstanbul sermayesi de siyaset kulisleri de sabahtan akşama bu hesabın hayata geçirilmesi ve bir fırsata dönüştürülmesini tartışıyor.
Aslında aynı stratejiyi CHP de kuruyor. Bu yüzden onların hesabıyla CHP'nin İstanbul hedefleri örtüşüyor.
Şimdi gelelim ortak noktaya... Hiç tartışmasız tek isim var: Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül.
"CHP'ye geldi, gelecek" tartışmaları işin sadece formalitesi... CHP içinde "şu aday olacak, bu aday olmalı" tartışmaları da gündem oyalamasından öteye geçmiyor.
Son günlerde Şafak Pavey isminin ortaya atılması böyle...
Bu tür şeyler, "partimiz adaysız değil" demek veya Sarıgül'le pazarlıkta CHP'nin elini güçlendirmek için yapılıyor.
Yani sonuç almaya yönelik değil çünkü hem en güçlü isim Sarıgül hem de böyle bir karar, CHP'li birkaç siyasi aktöre bırakılmayacak kadar önemli...
Önceki gün İstanbul'a ilişkin birkaç kamuoyu araştırmasından söz ettim. O araştırmalarda şu çok net görünüyor; CHP'nin en iyi ikinci adayı olan Gürsel Tekin'le Sarıgül arasındaki puan farkı yüzde 10'dan aşağı düşmüyor... Bu da şu demek, CHP çevresindeki siyasi aklın başka şansı yok.
Erken açıklanmayabilir, hatta Sarıgül, "yıpratılmak" riskini düşünebilir ama böyle bir akıl devrede ve çok kararlı...
Bu arada Sarıgül'ün boş durmadığı da çok açık. İstanbul'a hazırlanırken, Türkiye'yi de ihmal etmiyor. O da nedensiz değil. Hedefi büyük tutuyor. Çünkü Gezi olayları yeni bir siyasi aktör yaratamadığı için o çevre ve CHP Sarıgül'e mahkum... Bir anlamda ellerindeki "son kurşun"
Cevabı aranan soru da şu: Bu kurşun, İstanbul seçimlerinde mi yoksa 2015'teki genel seçimde mi etkili olur?
O çevrenin hedefi İstanbul seçimleri... Başbakan Erdoğan faktörü nedeniyle işi zor görünse de kazandığında AK Parti'yi sarsacak, kaybettiğinde ise CHP'yi kazanacak. Gördüğüm kadarıyla daha şimdiden "Bekle İstanbul geliyorum" vari reklam hazırlıkları boşuna yapılmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA