Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kılıçdaroğlu, Irak'tan sonra Suriye'ye mi gidecek?

Ezik -veya kasıtlı da denebilir- dış politika eleştirilerinin bir yansımasını da CHP'de görüyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı Maliki'nin konuğu olarak Irak'a gitti. Halen de orada.
Makul bir siyasi aklın, bu gezinin ülkeye yararı olmayacağı gibi bir partiye de yararı olmayacağını bilmesi gerekir. Neresinden tutsanız elinizde kalır. Bir kere zamanlaması uygun değil.
Çünkü Maliki'nin içinde bulunduğu İran-
Suriye hattıyla Türkiye arasında bölgeye bakışta çıkar ve duruş farkı var. O fark nedeniyle Türkiye'ye karşı fay hatlarını harekete geçirmek için her şey yapılıyor.
Türkiye'nin ana muhalefeti ne yapıyor?
Onlarla birlikte fotoğraf veriyor. Ayrıca bölgede öne çıkan ve bölgenin en dinamik kitlesi Kürtler o gezinin kapsama alanı içinde değil.
Sosyal demokrat olduğunu söyleyen bir parti, bölgenin en anti demokratik, hukuk tanımayan iktidarıyla yan yana duracak, sonra da kalkıp içeride diktatörlük suçlaması yapacak. Hiç inandırıcı değil.
CHP yönetiminin bundan sonraki adresi Suriye diktatörü olarsa hiç şaşırmam...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA