Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Zorlu Center kaygısı

İstanbul, yeni bir alışveriş merkezine daha kavuşuyor; Zorlu Center… Özellikle Levent Büyükdere aksı ve çevresinde her yükselen AVM bölgeye dinamizm getiriyor ama aynı zamanda da korkutuyor. Nereye dönseniz bir AVM var.
Yenileri de geliyor. Bu şehrin 100 binlik planlarının yapılmasına rağmen bu kadar yan yana AVM'nin devreye girmesi akıl alır gibi değil. Birileri kaybedecek ama asıl kaybeden şehir. Bölge zaten trafik açısından sıkıntılı… Yeni yollar açılmadığı için yapılan her AVM, -otel ve rezidansıyla- bölgeye devasa bir yük getirerek şehri yaşanmaz kılıyor. Kimse bu yollar, bu yapılaşmayı kaldırmaz diye düşünmüyor?
Zorlu Center, kendine özgü yolları, metro ve metrobüse yürüyen merdiven bağlantılarıyla bu yükü biraz daha hafifletse de sonuç değişmeyecek. Çünkü daha açılmadan sıkıntı vermeye başladı.
O devasa yapı ortaya çıktıkça bu çok daha net görünüyor. Arsasına önemli bir para verildiğini biliyorum ama ortaya çıkan değer de az değil. Bu değerden şehre bir pay düşüyor mu doğrusu merak ediyorum.
Ayrıca şunu da merak ediyorum; Böylesine içinde sanat ve kültür etkinliklerinin de yapılabileceği modern bir kültür merkezinin olduğu bir mekanın önündeki yollara bir bakın. Dar ve kaldırımı yok denecek kadar az. Arsanın tamamına bina kondurulmuş… Gecekondu zihniyetinden farkı yok. Hadi diyelim, bununla şehir yönetimi ilgilenmedi, sahibi de umursamadı peki o projeye imza atan mimarlar buna neden izin verdi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA