Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Paketin yerel seçimlere etkisi

Demokratikleşme Paketi'nin yerel seçimlere olumlu yansıyacağını şimdiden söylemek mümkün. Öncelikle seçim barajıyla ilgili yeni seçenekler sunması, siyasi partilere devlet yardımının yüzde 3'e çekilmesi siyaseti güçlendireceği için yerel seçimlere büyük küçük tüm partileri çekecek. Böylece seçim yarışı "daha fazla demokrasi" ve "hizmet" üzerinden yürüyecek.
Tabii demokratikleşme paketi önemli bir şey daha yapacak: Seçim havasını değiştirecek.
Düne kadar biraz içe kapanan AK Parti, bu paketle yeniden reformcu kimliğiyle ortaya çıkacak. Bu, geniş seçmen kitlesi açısından iktidarın devamlılığı ve "güven" anlamına geliyor.
Böylece zaten yerelde de etkili iktidar olan AK Parti, "hizmet artı reformcu" kimliğiyle başta CHP olmak üzeri bütün partileri zorlayacak görünüyor.
Ama en çok da BDP zorlanacak. Sistemin özüne yönelik demokratikleşme hamlelerini görmezden gelen, küçümseyen BDP'nin, bu yaklaşımını, özellikle büyük kentlerde ve Güneydoğu'nun kent merkezlerindeki Kürt seçmene anlatması hiç kolay olmayacak.
Hele bu demokratikleşme adımları Alevi açılımı ve Terörle Mücadele Kanunları'ndaki değişikliklerle kademe kademe devam ederse...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA