Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul'da Bitlis günleri

Şu sıralarda İstanbul Feshane'de Bitlis'in tanıtım günleri var. Sanatçı arkadaşım Züleyha'nın davetiyle gittiğimde Bitlislilere destek veren AB Bakanı Egemen Bağış da oradaydı.
Bitlis'i "Bitlis'te beş minare" türküsü dışında bilen var mı emin değilim. Gerçi İdris Bitlisi ve Said Nursi'nin memleketi ama yine de az biliniyor.
Tarihsel açıdan da önemli bir şehir. Bitlis, başta Kürtler olmak üzere bölge halklarıyla Türklerin ilk karşılaştığı yer. Tarihin dönüm noktası 1071'e giden yol Bitlis'in Ahlat ilçesinde başlıyor.
Halen de o yol açık. Bitlis, Türkiye'de orijinal halini koruyan, ender illerden de biri. İstanbul'daki Bitlis günleri bir anlamda Bitlis'i İstanbullulara tanıtmayı amaçlıyor. Her stantta baldan cevize, Büryan'dan manda yoğurduna, kuru kaysıdan keçi peynirine, her türlü doğal gıdayı bulmak mümkün.
Bugün ve yarın Feshane'ye uğrayarak hem tarihi bir şehri tanıyabilir hem de çok ucuza doğal gıda alabilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA