Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de yine mi komplo?

Seçim sathı mailine girince yine komplo teorileri uçuşmaya başladı. Acaba yeni kaset var mı? Dosyalar savaşı yaşanacak mı?
Doğrusu bu seçimde, geçen seçim sürecini kirleten kaset skandalları pek beklenmiyor. Ayrıca özel hayata ilişkin yeni yasal düzenlemeler de internet üzerinden yapılacak saldırılara karşı ağır yaptırımlar öngörüyor.
Bu nedenle seçim bir genel seçim havasında geçecek ve teması da hizmet artı demokratikleşme eksenli olacak.
Ama bu durum, "Bu seçim son şansımızdır" diyen ve muhalefeti dizayn etmek isteyen güçlerin sürpriz hamlelere hazırlanmadığı anlamına gelmez.
Çünkü herkes biliyor ki, Kılıçdaroğlu'ndan umudunu kesen ve CHP çevresinde konuşlanan güçler son bir hesaplaşmaya hazırlanıyor. Bunun Sarıgül ve arkadaşlarıyla bir ilişkisi yok ama "son kurşun" da AK Parti karşıtlarını buluşturacak olan Mustafa Sarıgül...
İlginçtir, bu günlerde herkes Sarıgül'ün İstanbul adaylığına yoğunlaşırken siyaset kulislerinde sürpriz bir aks değişikliğinden söz ediliyor. Yani bir operasyondan... Denilen şu: CHP içindeki iktidar savaşı 30 Mart sonrasına kalmaz.
Bunu bana CHP'ye yakın bir siyasi aktör söylediğinde pek ciddiye almadım ama sonradan bu bilgi, eski CHP Genel Başkanı Baykal çevresinden de doğrulanınca şaşırıp kaldım.
Anlatılanlara göre bir süredir eski bir belediye başkan adayı ısrarla Baykal'dan "özel bir görüşme" için randevu ister. Baykal önce yanaşmaz ama ciddi bir "komplo"dan söz edince görüşür.
Yanında eşi Olcay Baykal da vardır. Belediye başkan adayı 15-20 Aralık tarihi de vererek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Baykalvari bir komplonun hazırlandığından söz eder. Komployu hazırlayanların da CHP çevresinden olduğunu söyler.
Baykal'ın ilk tepkisi "Git bunları savcıya anlat" olur ama eski başkan adayının ısrarı karşısında dinlemek zorunda kalır ve geçmiş deneyimi nedeniyle de iki CHP milletvekilini tanık olarak çağırır.
Eski başkan adayı özetle yeni adaylıkları da belirlemek için 30 Mart'a kalmadan CHP'ye derin bir operasyon çekilerek yönetim değişikliği yapılacağını söyler.
Baykal bu bilgileri birkaç arkadaşıyla da paylaşır. Ve şu sorunun cevabını arar: Acaba bu bilgiyi Kılıçdaroğlu'na iletmek gerekir mi? Bugünlerde özel bir Kılıçdaroğlu- Baykal görüşmesi olursa şaşırmamak gerekiyor. Baykal, son olarak Odatv davasına gönderdiği dilekçede de söylediği şu yorumu yapıyor: "Bana komplo kuranlar CHP'ye komplolarına devam ediyor."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA