Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul'un ilçe adayları

Başbakan Erdoğan'ın büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklarken yaptığı konuşma, şehircilik açısından yeni bir döneme işaret ediyor. Bu dönemi de en net biçimde İstanbul'da göreceğiz. Bu açıdan İstanbul büyükşehir ve ilçe adaylarının seçimi daha bir hassas ele alınacak. İstanbul'un ilçe adaylarının açıklanması da heyecanla bekleniyor. O heyecanın yaşandığı ilçelerde temayül yoklamaları da az çok belli. Bu yoklamalarda doğal olarak daha çok örgüt yöneticileri önde çıktı. İlçelerde öne çıkan adaylara gelince... Eyüp: İstanbul'un tarihi semti Eyüp'te AK Parti bu kez de iddialı.
Mevcut başkan İsmail Koyuncu'nun görevi bırakması bekleniyor. Temayülde Seçkin Turan önde çıkmasına rağmen en güçlü isim Avukat Temel Başalan. Uzun yıllar AK Parti il başkanlığında belediyelerden sorumlu yerel yönetimler birimi başkanlığı yapan Başalan, sosyal medyayı da en iyi değerlendiren aday adaylarından...
CHP de Eyüp'te iddiasını sürdürüyor. Ferzan Özer ismi ön planda görünüyor. Bu arada Mustafa Sarıgül'e yakınlığıyla bilenen avukat Murat Haznedar da sürpriz olmaz.
Ancak CHP çevresinde seçimde etkili olabilecek bir isimden söz ediliyor; eski milletvekili Mehmet Sevigen. Aday yapılır mı bilinmez ama ilginç olacağı çok açık. Gaziosmanpaşa:
AK Parti'de iki aday öne çıkmış görünüyor: Ahmet Berber ve Ferzat Terzioğlu...
Belediyedeki çalışmaları ve başarısıyla Berber ağır basıyor. CHP'de ise bu pazar eğilim yoklaması var. En güçlü isim Ferhat Epözdemir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA