Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti, kritik ilçeleri araştırıyor

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kadir Topbaş. Peki, 39 ilçede durum ne? O ilçeler de iller kadar merak ediliyor. Kimler kalacak kimler gidecek?
AK Parti büyük oranda mevcut başkanlarla yola devam edecek. Ama elindeki birkaç ilçede "sorun" var. Aynı zamanda CHP'de olan birkaç ilçede de seçimi alma şansı var. Bu yüzden şu sıralarda Arnavutköy, Avcılar, Eyüp, Beylikdüzü, Beykoz, Sarıyer, Maltepe, Kartal ve Ataşehir'de çok yönlü araştırma ve kulis sürüyor.
AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu oluşturduğu listeyi genel merkeze verdi. Bu listede başkanları değişecek ilçeler ile AK Partili olmayan ilçelerde büyük oranda ilçe başkanları ilk sırada yer alıyor. Ama listede farklı isimler de var.
Arnavutköy'de "mevcut başkanla devam" isteniyor ama halkla ilişkileri problemli. Adaylar arasında sokak çalışmalarıyla Abdullah Demirhan dikkat çekiyor.
Eyüp'te Kadir Topbaş ve ilin desteklediği Temel Başalan ve Numan Kurtulmuş'un destek verdiği Türker Saltabaş adı öne çıkıyor.
Ataşehir'de il başkanlığının verdiği isimler arasında ilçe başkanı Nimetullah Topu dahil üç isim var. Aralarında Necdet Dursun öne çıkıyor. Bölgede ise yoğun çalışmalarıyla işadamı Gürbüz Kaya dikkat çekiyor.
Beyoğlu'nda durum biraz belirsiz. Mevcut başkan Ahmet Misbah Demircan'ın şansı sürüyor ama Şaban Sarı ismi de sürpriz olmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA