Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Hüseyin Gülerce'nin uyarısı

Şu kritik günlerde Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'yi izlemekte yarar var. Her zaman olduğu gibi içinde yer aldığı camiayı da incitmeden ince mesajlarıyla herkese sesleniyor. Ama en başta da hukukun genel kurullarını hiçe sayıp rutin dışına çıkanlara...
"Yargıdaki direncin hukuk ve adalet adına yapıldığına inanmıyorum. Savcılar ellerinde kağıtla inip bildiri okuyorsa bu davranış militanlıktır. Başbakan Erdoğan hakkında içeriden dışarıdan tertip yapılmasını bir millet evladı olarak hazmedemiyorum, kabullenmiyorum."
Aslında Gülerce, bu son mesajlarından önce sürece nasıl yaklaştığını çok net ortaya koymuştu. İşte onun köşesinden bir tespit:
"Hükümete tuzak kurmak, dışarıyla işbirliği yapmak, Türkiye'nin adını dünyalara duyuranların işi olamaz. Tam tersine, bu ülkenin hayrına olan insanlar, istikrardan yanadır. Ülkenin, zincir atmasını istemezler. Çözüm sürecinin sekteye uğramasını da istemezler. Çünkü analar artık ağlamasın, derler. Üçüncü olarak da, milletimize kurulan bütün tuzakları, gönül beraberliğimizin, kardeşliğimizin, birliğimizin bozacağını bilirler, bunun üstüne titrerler..."
Gülerce'nin bu tespitlerine katılmamak mümkün değil. Görmek isteyenlere kurulan tuzak ancak bu kadar net anlatılır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA