Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Hanefi Avcı'nın çözüm süreci uyarısı

Türkiye'ye kurulan tuzağı en net biçimde o tuzağı kuranların kurbanı olan eski Emniyetçi Hanefi Avcı anlatıyor. Avcı Sabah'tan Sevilay Yükselir, Abdurrahman Şimşek ve Yahya Bostan'a, cezaevinde önemli açıklamalar yaptı. Avcı'ya göre ortada hükümetin politikalarıyla da yetinmeyen, tüm partileri dizayn etmeye çalışan ve Türkiye'yi köşeye sıkıştıran bir "örgüt" var.
Haksız tutuklama ve yargılamalarla bürokrasideki gücünü pekiştiren örgüt, 7 Şubat'ta ortaya çıkıp, 17-25 Aralık'ta hükümeti düşürmeye kalktı. 1 Ocak'ta ise TIR operasyonuyla Türkiye'yi hedef alabileceğini gösterdi. "Adana ve Hatay'da yaşananlar skandal ötesi" diyen Avcı, asıl tehlikenin 7 Şubat'ta ortaya çıktığını şu sözlerle dile getiriyor: "Alenen devletin politikalarına kafa tutan bir suikast söz konusuydu."
Sol siyasetin ve bir kısım aydının, bu çatışmaya hâlâ bir "yolsuzluk" meselesi olarak bakmasına da en iyi cevabı Avcı veriyor. Avcı, "çözüm süreci"nin önemine dikkat çekip herkesi uyarıyor: "Çözüm süreci ülke için çok hayati. Hükümetin süreci ileriye götürmede temkinli olduğunu görüyorum, bence böyle olmamalı. Hükümet bir an önce başarıya ulaştırmak zorunda."
Herkesin merak ettiği ve üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen çözülemeyen kaset komplolarıyla ilgili de çarpıcı bir açıklama yapıyor:
"Emniyet istihbaratın elindeki imkânları bilerek söylüyorum. Eğer isteselerdi kasetlerin kim veya kimlerce yapıldığını çözerlerdi. Polis eğer bir olayı çözmek istemiyorsa o zaman işin içindedir ve parmağı vardır."
Aslında 7 Şubat darbesinden bu yana sadece şu kaset komplolarından biri bile ortaya çıkartılabilseydi "Paralel yapı" bu kadar pervasız olmazdı. Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesi, Deniz Baykal veya MHP'li milletvekillerine düzenlenen kaset komplosu... Bunlardan herhangi birinde atılacak bir adım ülkede çok şeyi değiştirir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA