Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İç Anadolu'da yerel seçim havası

17 Aralık sonrası Anadolu ağırlıkla Başbakan Erdoğan'a sahip çıkan bir tepki veriyor. Konya, Kayseri gibi açık ara önde olan şehirler biliniyor ama mesela Tokat, Çankırı'da durum ne pek bilinmiyor.
Oysa oralarda da durum farklı değil. Tokat'ta AK Parti'nin genç bir adayı var: Avukat Eyüp Eroğlu. O da Başbakan Erdoğan'ı izleyerek içinden Yeşilırmak geçen Tokat'a "Kanal Tokat Projesi" vaat ediyor. "Yeşilırmak akar Tokatlı bakar"ı değiştirmek istiyor. Ayrıca "Kent Park" projesiyle de kentin vizyonunu değiştireceğini söylüyor.
Çankırı'da da bu yerel seçim hayli hareketli geçiyor. AK Parti'nin yeniden adayı olan mevcut başkan İrfan Dinç'in iki önceliği var: Kültür ve restorasyon. Bir süre önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte 80. Yıl Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Mimarisi, içindeki sauna, spor salonları ve eğitim odalarıyla farklı bir merkez. Eski eserlerin restorasyonunu hızlandırarak Çankırı'ya farklı bir vizyon kazandıracağını söylüyor.
İki başkan da bu dönem açık ara fark atacaklarını söylüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA