Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

MHP iftarında verilen işaret

Önceki gün MHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Darüşşafaka tesislerindeki iftarına katıldım. Çiçeği burnunda yeni İl Başkanı Bülent Karataş'ın davetiyle gittiğim iftarda ilçe örgütlerinden sendika yöneticilerine İstanbul MHP teşkilatları oradaydı.
Bir de Ankara'dan gelen partinin ağır topları, Meclis Başkanvekili Meral Akşener, Murat Başesgioğlu, Celal Adan, Atilla Kaya, MHP'nin Balyoz davasında 18 yıla mahkum olan ve bir süre önce tahliye edilen milletvekili Engin Alan vardı...
Gecenin konusu da yaklaşan cumhurbaşkanı seçimiydi. Ancak İl Başkanı Bülent Karataş, kapı kapı dolaşarak Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy isteyeceklerini söylerken AK Parti'yi kastederek bir başka hedef de gösterdi:
"Onlar inandıkları için iktidar oldular. Biz de inanıyoruz ve iktidar olacağız..."
MHP MYK üyeleri Vedat Bayram, Volkan Yılmaz, Gazeteci Yalçın Bayer, Can Çobanoğlu, sanatçı Bora Gencer'le oturduğumuz masada ara ara da olsa cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuştuk. MHP yöneticileri, "Çatı Adayı"nın heyecan yarattığından söz etti.
Peki ya taban?
Çıkarken hayatın içinden birkaç MHP'liye sordum. Durumu biri özetledi: "Tabanda bir heyecan yok..."
Dikkatimi çekti, tabanda İhsanoğlu değil ama bir Engin Alan heyecanı var. İftar sonrası masasına uğrayıp resim çektirmeyen kalmadı.
Acaba bu geleceğe yönelik bir işaret mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA