Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de istifanın anlamı

Türkiye, bölgesinde derin sorunlarla boğuşurken, ilginçtir bu süreci ana muhalefet partisi CHP biraz uzaktan izliyor. Ne hükümetin önerdiği siyasete destek veriyor, ne de toplumu tatmin edecek alternatif bir siyaset öneriyor. Bu yüzden de tüm negatif gelişmelere rağmen CHP, hâlâ AK Parti karşısında iktidar umudu değil.
Bu da ister istemez parti içi ayrılıkları hep gündemde tutuyor. Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısızlık nedeniyle başlayan parti içi tartışma, nihayet ilk istifayla sonuçlandı.
CHP içindeki ulusalcı kanadın önde gelen ismi Emine Ülker Tarhan istifa etti. Tarhan istifa ederken CHP siyasetini de sert bir dile eleştirdi: "Türkiye'nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin, olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, büyük umutlarla geldiğim CHP'den istifa ediyorum."
Bu, beklenen bir istifaydı. Ulusalcıların her konuda CHP yönetimini sert eleştirmesi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da bu tavra, olağanüstü kurultay öncesi isyan etmesi sonun başlangıcıydı. Kılıçdaroğlu, o konuşmasıyla ulusalcıların 2015 seçimlerinde aday yapılmayacağının da işaretini vermişti.
Aslında onlar da daha yerel seçimler sonrası kamuoyu araştırmaları bile yaptırarak "yeni bir parti" arayışına girmiş ama bir sonuç alamayacaklarını görmüşlerdi.
Tek umutları ve asıl beklentileri de Metin Feyzioğlu'nun CHP'nin başına getirilmesiydi. Muharrem İnce'nin devreye girmesi bu hesabı bozduğu için, bugün grup olarak değil "tek başına" istifa noktasına gelindi. Arkası gelse de sayı birkaçı geçmez. Grup kurabileceklerinden söz ediliyor ama CHP varken, CHP benzeri bir partinin şansı yok. Bu noktada tavrı en çok merak edilen isim, eski genel başkan Baykal. Baykal'ın da 2015'te aday yapılmayacağı biliniyor ama yine de ayrılmayı seçmeyeceği konuşuluyor. Baykal dahil herkes 2015 seçimindeki yenilgiyi bekliyor. Ama bu, siyaset üretmeyen CHP'de her an yeni bir şey olmayacağı anlamına gelmez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA