Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de iki felaket tellalı

Türkiye içeriden ve dışarıdan tam bir kuşatma altında. Küresel odaklarla iç siyaset odakları el ele vermiş durumda.
Ortadoğu yeniden şekillenirken, asıl ve son hedef, Türk- Kürt ittifakıyla enerji bölgesinde etkin olacak bir Türkiye... Bunun için her şey yapılıyor.
IŞİD'in sınırlarımıza dayanması da 6-8 Ekim vandalizmi de, ABD ve Almanya medyasının kara kampanyası da bu yüzden.
Bu kuşatma ne yazık ki içeride birilerini sevindiriyor hatta akıl dışı beklentilere sürüklüyor.
Acıklı bir durum... Bunun CHP'ye yansıması daha da açıklı. Ulusalcı Emine Ülker Tarhan'ın istifa etmesiyle kavgalı partili görüntüsünü sürdüren ve daha da sürdürecek olan CHP'de ne yazık ki umudunu kaos ve krize bağlayanlar bir hayli fazla.
Yani CHP'de açıkça felaket tellallığı yapanlar var. Aslında bu CHP için yeni bir şey değil. CHP içinde umudunu kimi zaman "darbe"ye, kimi zaman da "ekonomik krize" bağlayanlar hep oldu ama bu kadarı oldu mu emin değilim.
İşte bu kadarını yapan, büyük umutlarla son olağanüstü kurultayda CHP'ye transfer edilen iki isim; Murat Özçelik ve Selin Sayek Böke...
Biri dış ilişkilerden, diğeri ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı... Irak Özel Temsilciliği ve Bağdat Büyükelçiliği de yapan Özçelik, kısa süre yaptığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinden alındıktan sonra CHP'ye geçti. Bunda AK Parti'nin de günahı var. Şimdi kulislerde akıl almaz bir propaganda yaptığı söyleniyor:
"Türkiye savaşa sürüklenecek ve AK Parti iktidarı yıkılacak. CHP buna hazır olmalı..."
Benzer bir şeyi ekonomiden sorumlu ODTÜ'lü ekonomist Selin Sayek Böke de yapıyor. O halefi Faik Öztrak'ı ya da bir önceki genel başkan yardımcısı Umut Oran'ı aratmayacak bir üslupla ekonomiyle ilgili karanlık bir tablo çiziyor:
"Hiç merak etmeyin en geç kasımda ekonomik kriz geliyor. Bu AK Parti'nin sonu alacak..."
Eskiden darbeye, son dönemde ise Gezi vari sosyal olaylara, 17-25 Aralık gibi paralel darbelere umut bağlayan CHP aklı, bugünlerde "savaş ve ekonomik kriz"den medet umuyor. İlginçtir buna da CHP yönetiminin büyük çoğunluğu inanıyor. Kimse dönüp, ülke krize girmesin demiyor ve neden siyaset üretilmediğini, neden Türkiye toplumuyla buluşacak bir yol bulunmadığını sormuyor, sorgulamıyor.
Herhalde bu yüzden "yeni siyasete" değil krizlere umut bağlayan CHP'liler bir araya geldiklerinde şunu konuşuyor:
"Milletvekili listesinde kim hangi sırada yer alacak?"
CHP, 2015 seçimlerine bu ruhla gidiyor. Sizce başarılı olma şansı var mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA