Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Cezaevlerindeki hükümlü sayısı

Türkiye' deki cezaevlerinde çok sayıda hükümlü ve tutuklunun olduğu ve bütün iyileştirmelere rağmen ciddi sorunlar yaşandığı biliniyor. Sayı da az değil ama G-20 içindeki durumu da diplerde değil. Türkiye'de toplam hükümlü ve tutuklu sayısı 164 bin.
Peki, bunun ne kadarı hükümlü veya tutuklu? Önceki gün CHP Milletvekili Özgür Özel'i dinlerken şaşırıp kaldım. Özel, Türkiye'nin, hükümlü tutuklu oranı açısından dünyanın en kötü ülkesi olduğunu söylüyor ve şu oranı veriyordu: Yüzde 70 hükümlü yüzde 30 tutuklu...
90'larda Adliye Koridorları programını yaparken adliye sisteminin nasıl adaletsizlik ürettiğini ve rakamları sık sık ekrana taşıdım. Örneğin 2001'de hükümlü-tutuklu oranı yüzde 50-50 civarındaydı. Bugün hükümlü yüzde 86.2, tutuklu ise yüzde 13.8 seviyesinde.
Muhalefetin cezaevlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çaba harcaması saygıdeğer. Ancak bir gerçeği dile getirirken rakamları çarpıtmanın ne anlamı var?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA