Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yeni sosyoloji yeni isimler

Siyaset kulisleri daha çok büyük şehirler çevresinde dönüyor ama seçim sadece bu şehirlerde yapılmıyor. Geride devasa bir Anadolu var ve oralarda şehirlerin değişen sosyolojisi ve hizmetin öne çıkması yeni ölçü getiriyor ve yeni isimlerin şansını artırıyor. Bu ölçü nedeniyle bu dönemde yeni sosyolojiye uygun ve yatırımcı aday adaylarının ön plana çıkması dikkat çekiyor.
Aydın'da AK Parti'den aday adayı olan Hakan Çağlar Erürker bu isimlerden biri. Erürker, bir dönem AB uzmanlığı yaptıktan sonra memleketine dönüyor ve bölgede aile yatırımlarının başına geçiyor. Şimdi siyasete hazırlanan Erürker'in hayali ise Aydın gibi öncü bir şehrin yer aldığı coğrafyanın zenginliğini ortaya çıkartacak bir üniversite kurmak.
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarından genç işadamı Recep Özekinci'nin hayali ise daha çok yatırım. Diyarbakır'da yüzlerce insana iş olanağı sağlayan Özekinci, bölgedeki değişimin altını çiziyor: "Sosyoloji çok değişti. Bölge insanı artık siyasete, geçmişteki gibi aşiret ilişkileri ve ideoloji üzerinden değil, gündelik yaşamı kolaylaştıran, hizmet ve iş üzerinden bakıyor."
Batman'da Emin Ekmen'le birlikte AK Parti'nin iddialı adaylarından işadamı ve eski Ticaret Odası Başkanı Abdülkadir Demir de "elini taşın altına koyan"lardan... Sosyolojik değişimin farklı bir yansımasını da sanayi şehirlerinden görmek mümkün. Türkiye'nin en önemli sanayi şehirlerinden Kocaeli, çok göç aldığı için Türkiye'nin farklılıklarını da içinde barındıran bir şehir. Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, uzun yıllardır Kocaeli'nde yaşıyor ve bir Güneydoğulu olarak AK Parti'den aday adayı. Burada sosyolojinin dayattığı bir ilk yaşanabilir.
Yarın yeni kadın yüzler ve KA.DER'in kampanyası...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA