Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti’de ‘düzeltme’ siyaseti

Siyaseti yine hareketli günler bekliyor. Ankara kulislerinde, koalisyon umudunun giderek azaldığı, seçim olasılığının arttığı konuşuluyor.
Kulislerin iki gündem maddesinden biri seçim diğeri ise çözüm sürecinin kaderi... Birbiriyle ilişkili bu iki konunun geleceği, herkesin hayatını yakından ilgilendiriyor.
Bu yüzden bütün gözler, parti genel merkezleriyle devletin tepesine çevrilmiş durumda.
Kötüye gitmemek, yeniden toplumu umutlandırmak için bir çıkış bekleniyor. O beklentinin en güçlü adresi de 7 Haziran seçimlerinde oy kaybetmesine rağmen birinci çıkan AK Parti.
Sokak, özellikle son iki yılda topluma nefes aldıran çözüm sürecine yeni bir format atılmasını ve Türkiye'nin girdiği türbülanstan sağ salim çıkartılmasını istiyor.
Bu konuda en yoğun tartışma da AK Parti'de yaşanıyor. Dışarıdan bakınca durağanlaşmış gibi görünen AK Parti, aslında çok geniş kapsamlı bir "düzeltme siyaseti"ne hazırlanıyor.
AK Parti yönetimi, 7 Haziran'da alınan yüzde 41'lik sonucu, 13 yıldır devam eden siyasetini düzeltme uyarısı olarak yorumluyor.
Ve buradan 2023 vizyonunu yeniden canlandıracak çok temel sonuçlar çıkartıyor.
Buna göre; çözüm süreci siyaseti, "güvenlik-özgürlük" dengesi kurularak yeni bir formatla "Ortak yaşam, ortak vatan ve milli birlik" sürecine evirilecek.
Türkiye'nin bölgesel ve küresel siyaseti, daha gerçekçi bir strateji üzerine oturtulacak.
Bu arayışta, belki de ilk kez, AK Parti'nin diğer siyasi partilerle ilişkisi de masaya yatırılıyor. Eski Türkiye kalıpları içine hapsedilen ve sürekli çatışma üreten, partilerle ilişkilerde de bir "düzelteme"ye gidiliyor.
Yani özellikle ülkenin temel sorunlarında kamplaşmadan uzak durup, "uzlaşma" siyaseti öne çıkartılacak.
AK Parti, 13 yıllık iktidar tecrübesiyle kendini yenilemede, yeni bir siyaset üretmede diğer partilerle kıyaslanmayacak bir potansiyele sahip olduğuna inanıyor.
Bu çerçevede partiyi zenginleştirecek yeni kadroların devreye girmesi ve mevcut kadroların yenilenmesi de hedefleniyor.
Seçim veya koalisyon, hangi seçenek devreye girerse girsin, AK Parti, her koşulda bu "düzeltme" siyasetini devreye sokarak, "Yeni Türkiye" yolculuğunu sürdürmek, siyasi parti olarak da kalıcılığını tescillemek istiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA