Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

MHP marjinal olur

AK Parti'yi HDP'yle yan yana gösterme tuzağını boşa çıkartan Tuğrul Türkeş ve Yalçın Topçu'nun seçim hükümetinde görev almaları, son dönemin en önemli siyasi hamlesiydi.
Türkeş, Başbakan Yardımcısı, Topçu ise Turizm ve Kültür Bakanı oldu. Ülkücü geçmişten gelen bu iki siyasi aktörün 1 Kasım sonuçlarına da katkısı tartışılmaz. Ama asıl merak edilen bundan sonrası...
Türkeş'in, AK Parti saflarında siyasete devam edeceği biliniyor.
Peki, bağımsız Bakan Topçu ne yapacak?
Seçimde aday olmadı ama bir aday gibi il il dolaşıp koşturdu. Bir süre önce Bakan Topçu ile seçim sonuçlarını, siyaseti ve beklentisini konuştuk.
"Kendi adıma hiçbir hesabın ve beklentinin içinde değilim. Allah'a şükür, hayatta hiç zaafı olmayan bir adamım. Çok şükür mutluyuz, huzurluyuz."
Bakan Topçu, AK Parti'nin yüzde 49.5'luk başarısını hissettiğini yüzü gülerek anlatıyor:
"Tek başına iktidar gördüğümü Sayın Cumhurbaşkanımıza da söyledim. 'Bir patlama da olabilir, bunu hissediyorum' dedim."
Bakan Topçu bu tespitini Çanakkale Koca Seyit Köyü'ndeki anısıyla tamamlıyor:
"Çanakkale'de Koca Seyit'in köyüne gittik. Saat dokuz falandı. Önce mezarlığa gidip duamızı ettik. Sonra da kahveye uğradık. Kahve tıklım tıklımdı. Geçtik oturduk. Biri, '18 yıldır ilk defa bir bakan geliyor buraya' dedi. Durumlarının iyi olması gerektiğini söyleyince, itiraz edip su sorunu yaşadıklarını söylediler. Ben de hemen durumu Başbakan'a ilettim. Sağ olsun hemen döndü; 'Siz bir seslenin' dedim.
Telefonda halka 'Selamünaleyküm' demesiyle ortalık yıkıldı. O bölge genelde CHP'lidir. Ama sonuçlar çok iyi çıktı, AK Parti yüzde 59.4, CHP 21.4, MHP 14.7. Gerçekten de beklediğim gibi patlama oldu."
Bakan Topçu, bu sonuçların herkesi motive ettiğini, hükümetin de bu motivasyonla harekete geçmesi gerektiğini söylüyor:
"Önümüzdeki 4 yılda güvenliğimizi, özgürlüğümüzü, refahımızı hükümet yaygınlaştırmalı. Bizim insanımız; doğduğu yerde doymalı, başı dik karnı tok, kendini ne şekilde ifade etmek istiyorsa, hangi kimlikle ifade etmek istiyorsa öyle yapmalı."
Sözü herkesin kaygıyla baktığı turizm sektörüne getiriyorum. Bakan Topçu, seçim öncesine göre havanın yüzde yüz değiştiğinden söz ediyor:
"Seçimin hemen ertesinde turizm sektörünün önde gelen 21 temsilcisiyle kahvaltı yaptık. Masada gördüğüm şuydu: Moraller yerindeydi. Herkes yarınına güvenle bakıyor. Yatırımını güvenli yapacak. Planını, hesabını güvenli bir ortamda sürdürecek. Seçim sonrası doluluk oranımız arttı. Ocak'tan bu yana ekonomik kriz ve terör nedeniyle binde seksen beşlik bir düşüş yaşandı.
Yüzde 1 bile değil. Yani öyle feryat figan edildiği gibi bir düşüş yok."
Ayrılırken, seçim sonuçlarının deprem etkisi yarattığı MHP'de neler olabileceğini soruyorum. Kısa bir cevap veriyor:
"MHP'de birçok tartışma ve değerlendirmenin yaşanacağını bekliyorum. Süreç doğru tahlil edilmezse MHP marjinalleşebilir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA