Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kürt sanatçıyı linç edenler

PKK-HDP hattının bölgede Kampoçya'yı kan gölüne çeviren "Pol Pot"vari bir korku sistemi kurduğu biliniyor. En basit eleştiri bile canınıza mal olabilir. Bu siyasi aktörler ve sanatçılar için daha da geçerli. Ölümü kutsallaştıran bir yapı var karşımızda.
Halk bu gerçeği bildiği için bütün o ayaklanma çağrılarına cevap vermiyor. Bu da onları çılgına çeviriyor. Bırakın siyasi karşı çıkışı, basit bir eleştiriye bile linçle karşılık veriliyor. Önceki gün bu köşede PKK- HDP siyasetini Star gazetesine verdiği röportajda eleştiren Kürt sanatçı Çiyager'den (Mehmet Karakuş) söz ettim.
Sanatçıya yönelik sosyal medyada inanılmaz bir linç kampanyası başlatıldı. Ama onunla yetinmediler, dün sabah sanatçı evinin önünde linç edildi. Kemikleri kırılan sanatçı ameliyata alındı. Bir sanatçının eleştirisine bile tahammül edemeyen, şiddeti meşrulaştırmak için her yolu mubah sayan siyasi bir akılla karşı karşıyayız. Bunlar geçmişte Şivan Perwer'i bile itibarsızlaştırıp linç etmek istemediler mi?
Onlar bu gerçeği görmemek için programlanmış. Peki ya siz? Sık sık özgürlük vurgusu yapan siyasi aktörler, bildiri yazan akademisyenler, ağaç için sokağa dökülen sanatçılar siz ne diyeceksiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA