Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yeni dönemin ilk sürprizleri

Öncelikle Cumhurbaşkanlığıyla başbakanlık arasında "Siyaset -icraat" dengesinin kurulacağı ve uyumun öne çıkacağı bir dönem olması bekleniyor. Ayrıca birkaç alanda hızlı bir değişim beklentisi kaçınılmaz görünüyor. Bunların başında da dış politika geliyor. Dış politikada sürpriz yeni çıkışlar şaşırtıcı olmayacak.
İkinci önemli değişim beklentisi bürokrasiyle ilgili. Bakanlık müsteşarları dahil birçok önemli göreve atama yapılmadığı biliniyor. Bunların hızla yapılması bekleniyor.
Bürokrasideki atamalara paralel olarak onay bekleyen yatırım kararlarının önünün açılması da önemli beklentiler arasında. Bu iki adımın da piyasayı büyük oranda rahatlatacağı öngörülüyor.
Üçüncü adım ise parti içine yönelik. AK Parti içinde farklı nedenlerle her kademede yaşanan küskünlüklere ilişkin kucaklayıcı adım atılması bekleniyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA