Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Dursun Çiçek’ten ‘derin’ öngörü

Bu yapıyı sadece siyasiler değil, TSK da doğru analiz edemedi. Geçmişte yaptığı yanlışı, dindarla-kirli örgütü karıştırdığı için tehlike görülmedi.
Bu konuda gerçeği, hem içinde bulunduğu CHP'den hem de içinden çıktığı TSK'dan biraz daha doğru değerlendiren bir isim var; Dursun Çiçek. Ama ne yazık ki, orduyu iyi bildiğini söyleyen, Ergenekon ve Balyoz davalarından FETÖ'yü de tanıyan o da yanılmış.
Bakın 15 Temmuz'dan yaklaşık 3 ay önce 23 Mart 2016'da Ahmet Hakan'a neler söylemiş...
-Bir süre önce yaptığınız açıklamada 'Genelkurmay'da yüzde 10 Cemaatçi var' dediniz. Bunu neye dayanarak söylediniz?
"Ben 7 yıl Genelkurmay Psikolojik Harekât'ta görev yaptım. 7 yıl da Deniz Kuvvetleri Karargâhı'nda görev yaptım. Bize akan bilgiler ve tespitlerimiz bunu gösteriyor. Bu yaklaşık rakam. Bazıları yüzde 40 falan diyor. Öyle olsa orduyu teslim almış olurlardı ve Ergenekon, Balyoz operasyonlarını yaparak etkisizleştirmeye kalkışmazlardı."
-"Genelkurmay'daki bu yüzde 10'luk yapı, darbe yapabilir mi?" sorusuna verdiği cevap çok daha ilginç: "Ben buna güler geçerim. Böyle bir tehdit algılamıyorum. Fethullahçılar zaten şu anda Fethullahçı olmadıklarını kanıtlamaya çalışıyorlar."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA