Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Çağın vebasına umut merkezi

Türkiye son yıllarda birçok alanda önemli işler başardı ama eğer enerjisini değerler üzerinden yürütülen siyasi tartışmalara harcamasaydı eminim çok daha iyi bir noktada olurdu.
Bu gerçeği en çarpıcı biçimde sağlık alanında görüyoruz. Bütün tartışmalara, gerilimlere rağmen sağlıkta önemli atılımlar yapıldı, yapılıyor.
Devlet, bir yandan sağlığı ucuzlatıyor, öte yandan sadece Türkiye'nin değil bölgenin en modern şehir hastanelerini devreye sokuyor. Özel sektör de boş durmuyor, sağlıkta Türkiye'yi "merkez" yapan özel alanlarda önemli adımlar atıyor.
Birkaç gün önce İstinye Üniversitesi bünyesinde DAS ( Damar Sağlığı ) Yaşam Merkezi açıldı. Merkezin başında da sevgili dostum Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko var. Sevgili Yusuf, Türkiye'nin yüz akı diyeceğimiz doktorlarımızdan... 20 yıl sonra kavuştuğu merkez için bakın ne diyor:
"Hayalim ülkemizde örnek olacak bir damar sağlığı merkezi kurmaktı. DAS Yaşam Merkezi ile bu hayalim gerçek oluyor."
Damar sağlığı önemli çünkü tıp dünyasında damar hastalıkları çağımızın vebası olarak niteleniyor. Türkiye'de her yıl 150 bin kişi çeşitli seviyelerde felç geçiriyor. Umut verici olan ise Prof. Dr. Kalko'nun kendi geliştirdiği "İnme Cerahisi Tekniği"ne sahip olmamız. Bu teknikle sadece 4 yılda yaklaşık 500 felçli hasta yeniden yaşama bağlandı. Türkiye'de ilk defa kurulan bu birimle, felçli hastalara felç geçirdikten sonra kısa bir sürede ameliyat olma imkanı geliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA